Статті

ЗУСИЛЛЯМИ «НІБУЛОНА» ВЖЕ ТРЕТЯ ЛІКАРНЯ У МИКОЛАЄВІ ПОВНІСТЮ ГОТОВА ДО БОРОТЬБИ З COVID-19

Компанія реалізувала масштабний благодійний проєкт вартістю майже 20 млн грн у Міській лікарні №1

«НІБУЛОН» не спиняється у боротьбі з пандемією COVID-19. Після повного відродження з руїн Миколаївської обласної інфекційної лікарні (див. ВІДРОДЖЕННЯ МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ ІНФЕКЦІЙНОЇ ЛІКАРНІ — НОВИЙ ЖИТТЄВИЙ ВИКЛИК І СПРАВА ЧЕСТІ ОЛЕКСІЯ ВАДАТУРСЬКОГО, — «Агропрофі», №14 від 22 травня 2020 р.) та Миколаївської міської дитячої лікарні №2 (див. СИЛАМИ «НІБУЛОНА» В МИКОЛАЄВІ З\'ЯВИВСЯ ЩЕ ОДИН ПЕРШОКЛАСНИЙ МЕДИЧНИЙ ЗАКЛАД — КНП «МІСЬКА ДИТЯЧА ЛІКАРНЯ №2» І РОЗПОЧАТО ВІДРОДЖЕННЯ МІСЬКОЇ ЛІКАРНІ №1 — №33 від 27 листопада 2020 р.) компанія без зволікань взялась за новий благодійний проєкт, щоб оперативну якісну медичну допомогу змогли отримати всі мешканці Миколаєва і області — дорослі та діти.

Отже всього за останні 12 місяців компанія ініціювала та оперативно реалізувала 4 масштабних проєкти для ефективної боротьби з пандемією у медичних закладах Миколаєва. Від початку коронавірусної пандемії «НІБУЛОН» інвестував у медичну галузь країни 100 мільйонів гривень.

КНП Миколаївської міської ради «Міська лікарня №1», яке через значне погіршення епідемічної ситуації в регіоні взяло на себе лікування хворих на COVID-19, потребувало допомоги у створенні необхідних умов для роботи з такими пацієнтами. Проаналізувавши ситуацію, в компанії «НІБУЛОН» вирішили проєкт розділити на два паралельні етапи.

Перший етап включав ремонт та обладнання терапевтичного і ревмокардіологічного відділень. Цю роботу компанія закінчила ще у грудні 2020 року. А сьогодні компанія «НІБУЛОН» завершила вже другий етап, завдяки чому створено сучасне відділення з усіма умовами для лікування хворих на COVID-19, які мають патології та/або хронічні супутні хвороби.

У результаті реалізації проєкту:

— у відділеннях створено 148 точок подачі кисню в палати, змонтовано 1728 м кисневої мережі;

— збудовано кисневу рампу та встановлено 2 газифікатори французького виробництва, у яких зберігається до 4000 куб. метрів скрапленого кисню (заміняють більше 400 звичайних балонів) для роботи усієї лікарні;

— створено систему дистанційного виклику медичного персоналу: в палатах і санвузлах лікарні встановлені кнопки виклику, сигнал від яких надходить на спеціально встановлені на постах відділень екрани та на годинники, які мають медичні працівники;

— капітально відремонтовано палати терапевтичного і ревмокардіологічного відділень, встановлено телевізори. Уперше в палатах створено індивідуальні санвузли з усіма зручностями;

— проведено повну реконструкцію «під ключ» старого реанімаційного відділення: відремонтовано дах, здійснено повний комплекс зовнішніх та внутрішніх ремонтно-будівельних робіт, встановлено блискавкозахист, замінено водопровід та каналізацію, встановлено потужну вентиляційну систему, замінено електромережі, замінено систему опалення, створено й обладнано санвузли та ін.;

— у палатах реанімаційного відділення задля додаткової безпеки пацієнтів організовано візуальне спостереження за допомогою камер;

— створено систему зв'язку між лікарями за допомогою багаторежимних портативних рацій.

Компанія «НІБУЛОН» висловлює щиру вдячність усім своїм партнерам, які реалізували цей проєкт: Шкунді Василю (ТОВ «Ремсервіс-Н»), Левицькому Андрію (ТОВ «Монтажсервіс-Н»), Кондратюку Володимиру (ФОП Кондратюк), Соломонюку Євгенію (ТОВ «МГ Консалтинг»), Ракочому Руслану (ТОВ «Стеріл Системз Інжинірінг»), Пархоменку Микиті (ТОВ МВП «Хаджибей»), Ткачуку Олегу (ПП «МЕТА»), Кисліченку Віктору (ТОВ «Миколаївський завод ЗБВ») та іншим. Саме завдяки плідній співпраці всі роботи виконані оперативно та якісно. Окрема вдячність ПАТ «Миколаївський КХП» (директор Ха Йонг Цой) українського представництва Posco International за допомогу лікарні у вигляді якісного сучасного медичного обладнання (виробництво Південної Кореї).

Нагадаємо, раніше компанія вирішила питання з діагностикою захворювання на Миколаївщині. Ще у березні 2020 року «НІБУЛОН» передав власне обладнання Миколаївському обласному лабораторному центру МОЗ України та всього за 24 години організував змогу проводити там 400 аналізів на добу щодо наявності/відсутності коронавірусу в людини методом ПЛР. На сьогодні на обладнанні компанії проведено 87206 тестувань (70% від загальної кількості).

Також «НІБУЛОН» реалізував масштабні проєкти й у КНП «Миколаївський обласний центр лікування інфекційних хвороб» та КНП ММР «Міська дитяча лікарня №2». Компанія відновила опорний медичний заклад Миколаївської області у боротьбі з коронавірусною хворобою всього за 30 днів. Заклад перетворився на сучасне медичне містечко. Оновлено корпуси, зроблено дороги, облаштовано пандуси, розчищено та освітлено територію, повністю замінено обладнання для дезінфекції, прання, сушіння, прасування та транспортування брудної білизни після інфекційних хворих, створено розмежування чистих та брудних зон у лікарні, повністю переобладнано харчовий блок (замінено всю техніку, закуплено нові прилади, а також 300 комплектів посуду).

Також відновлено «під ключ» 5-те інфекційне відділення цієї лікарні. Здійснено капітальний ремонт будівлі. Замінено водопровід, каналізацію, вентиляційну систему, електромережі, систему опалення, встановлено сучасну пожежну сигналізацію та систему оповіщення. Окрім того, відділення повністю облаштовано необхідними побутовими та медичними меблями, обладнанням, сантехнікою, тут встановлено сучасні багаторежимні ліжка, є телевізори, кондиціонери та ін.

Найважливішим для рятування людських життів стало проведення кисневої мережі у відділеннях лікарні. Всього у медичному закладі завдяки компанії з'явилося більше 100 кисневих точок, а також «НІБУЛОНом» передано та налагоджено роботу 21 апарата штучної вентиляції легень.

У Миколаївській міській дитячій лікарні №2 «НІБУЛОН» провів капітальний ремонт системи медичного газопостачання кисню та створив 38 нових кисневих точок. Для надійної роботи створеної кисневої мережі встановлено 2 кріоциліндри. Палати кожного з 5 відділень лікарні   облаштовано сучасними телевізорами.

Також у обох лікарнях «НІБУЛОН» створив надсучасну систему зв'язку — нині ушпиталені можуть миттєво викликати медперсонал за допомогою спеціальних кнопок, екранів і годинників. А завдяки закупленим компанією багаторежимним портативним раціям забезпечено постійний голосовий зв'язок медичного персоналу.

Тепер проєкт «Нібулонівський стандарт» реалізовано й у Миколаївській міській лікарні №1. А це гідні умови праці для медиків та якісний європейський рівень лікування для українців.

За інф. пресцентру компанії «НІБУЛОН». Фото та стоп-кадри з відео компанії «НІБУЛОН»

© 2018 ТОВ "Агромедіа-Про"