Статті

СИЛАМИ «НІБУЛОНА» В МИКОЛАЄВІ З'ЯВИВСЯ ЩЕ ОДИН ПЕРШОКЛАСНИЙ МЕДИЧНИЙ ЗАКЛАД — КНП «МІСЬКА ДИТЯЧА ЛІКАРНЯ №2» І РОЗПОЧАТО ВІДРОДЖЕННЯ МІСЬКОЇ ЛІКАРНІ №1

Це майже миттєве і від того ще більш значуще перетворення застарілої дитячої лікарні на медичний заклад світового рівня для малечі кожен пересічний мешканець Миколаєва може побачити на власні очі. Оновлена КНП «Міська дитяча лікарня №2» постала в стислі терміни, за «Нібулонівським стандартом» силами і коштом компанії та її фундатора і беззмінного очільника, Героя України Олексія Вадатурського! Вона подарувала родинам віру і надію на спасіння найдорожчого, що лише може бути у світі — дітей! І вкотре довела, що для Людини немає нічого неможливого, якщо лише вона справді любить свою країну і людей, як це робить Олексій Опанасович Вадатурський.

Хочемо щиро подякувати і низько вклонитися Олексію Опанаовичу за його людяність, справжній патріотизм і наполегливе бажання будувати і розбудовувати! За те, що свої сили, час, розум, кошти і мрії вкладає насамперед в людей і натомість не завжди, на жаль, отримує від них навіть «дякую».

Тож, шановні читачі, пропонуємо вашій увазі допис Олексія Вадатурського на його власній сторінці у Фейсбук про те, як це було:

—Нагадаю, що 20 вересня 2020 року ми завершили реалізацію проєкту і співпрацю з Миколаївською обласною інфекційною лікарнею, — написав Олексій Вадатурський, — і приступили до реалізації нових благодійних проєктів у миколаївських міській лікарні №1 та дитячій лікарні №2.

І тепер мені приємно повідомити вам, що від сьогоднішнього дня — 19 листопада 2020 року, у нашому місті з'явився ще один першокласний медичний заклад — КНП «Міська дитяча лікарня №2». І батькам тепер не потрібно бідкатися, де лікувати своїх дітей, які захворіли на коронавірус. Вас там приймуть у будь-яку годину доби і швидкі не будуть курсувати по місту у пошуках лікарні.

За дещо більше місяця ми виконали великий обсяг робіт — від проєктування до впровадження наших ідей. Як відомо, для тяжких коронавірусних хворих кисень — це спосіб вижити. Тож, у першу чергу, ми змонтували найсучаснішу кисневу мережу на 38 точок подачі кисню в палати. І тепер лікарня на 100%, відповідно до призначених для цього койкомісць, забезпечена киснем.

Додатково змонтували і систему дистанційного виклику медичного персоналу європейського зразка. У кожній із 57 палат встановили кнопки виклику. А медпрацівники кожного з 5-ти відділень лікарні мають спеціальні годинники, на які цей сигнал надходить. Тепер батькам маленьких пацієнтів достатньо буде просто натиснути кнопку в палаті, і медперсонал прийде на допомогу.

Ще ми створили сучасну систему зв'язку для медичних працівників. Вони отримали 18 рацій, які діють у будь-якому місці лікарні. На зв'язку можуть бути всі працівники відразу або ж тільки окремі відділення, все залежить від конкретних завдань чи потреб.

Усі ці заходи дозволять різко зменшити кількість переміщень медперсоналу по лікарні, значно підвищити оперативність прийняття рішень та покращити взаємодію медперсоналу між собою та з пацієнтами.

Таким чином ми вивели цю лікарню на новий якісний рівень комунікації та взаємодії, а також впровадили там сучасну логістику. Це комплексне рішення і без перебільшення європейський рівень, адже тут я реалізував саме те, що бачив у кращих європейських лікарнях.

Звичайно, не забули ми і за маленьких пацієнтів. Щоб трохи скрасити та полегшити процес їхнього лікування, ми встановили у палатах сучасні телевізори. Вірю, що яскраві мультики та цікаві дитячі програми прискорять процес одужання малюків, а батьки в цей час зможуть трохи перепочити.

Рівень та якість життя кожного з нас залежить зокрема і від рівня медичних послуг, які ми можемо отримати. Піднявши рівень медичних послуг у Миколаєві, ми тим самим підвищили рівень та якість життя кожного з вас. Тепер не потрібно хвилюватися, що ваших дітей не приймуть у лікарні чи не допоможуть їм. Також тут, за нагальної потреби, можна буде лікувати і дорослих, умови є.

До речі, 13 років тому ми вже допомагали цій лікарні. Тоді ми капітально ремонтували одне з відділень. Тож впроваджений уже другий у цьому медзакладі проєкт ще більше наблизив його до лікарень європейського рівня. І мені було приємно, що лікарі мене пам'ятають.

Що далі?

Далі ми сконцентровуємо всі свої зусилля на реконструкції і впровадженні сучасних технологій у КНП Миколаївської міської ради «Міська лікарня №1» — відділеннях для хворих на коронавірус та реанімаційному відділенні. В цих відділеннях створимо кисневу мережу на 180 точок подачі кисню для пацієнтів. Тут ми також встановлюємо газифікатори великої ємності зі спроможністю подавати 100 куб. м кисню на годину. Потреби «кисневих гурманів» будуть повністю задоволені.

Впровадимо також сучасні системи зв'язку як для медперсоналу, так і пацієнтів. Відремонтуємо та забезпечимо комфортні умови перебування.

Швидкими темпами ми реконструюємо і реанімаційне відділення з кисневими мережами. Воно розраховане на 30 пацієнтів. Там зможуть отримувати лікування хворі на коронавірус з патологіями чи хронічними хворобами.

Раніше лікування цих пацієнтів у Миколаєві відбувалося з цілою низкою проблем, адже для них не було створено належних умов. Тут будуть боротися за життя кожної людини, незалежно від наявності супутніх хвороб.

Роботи у відділеннях для хворих на коронавірус ми плануємо завершити до 20 грудня, а у реанімаційному відділенні — до 20 січня.

Дотепер кращими були умови лікування у миколаївській обласній інфекційній лікарні, нині ми створимо комфорт та належне технічне оснащення тут, і міська лікарня №1 стане кращою не лише в Миколаївській області, але й в Україні. Таким чином ми впроваджуємо «Нібулонівський стандарт» тепер вже в медичній сфері.

Ми це робимо для того, щоб у вас, миколаївці, була впевненість, що не потрібно буде шукати, де лікуватися чи очікувати, поки звільниться місце у лікарні. Щоб перебуваючи у лікарні, вам не потрібно було, не дай Боже, стояти у черзі за киснем. У цій лікарні високопрофесійний колектив, який очолює директор Марія Грачова.

Ми виконали і продовжуємо виконувати колосальний обсяг робіт у медичних закладах, але бажаємо нікому не потрапляти туди. Будьте здоровими!

Україно, бери приклад! #нездавайся

Текст і фото з ФБ-сторінки Олексія Вадатурського, www.facebook.com/oleksiyvadaturskyy

© 2018 ТОВ "Агромедіа-Про"