Статті

«НІБУЛОН» — 30 років успіху!

30 років — це багато чи мало? Мабуть, найкраща відповідь полягає у тому, що «НІБУЛОН» є однолітком незалежної України. Для компанії — це 30 років успіху, якими варто пишатися, які  мотивують і надихають нібулонівців на нові звершення.

Відтак особливо хочеться згадати про досягнення за роки прогресивної діяльності компанії. Враховуючи, що їх у нібулонівському доробку ціла низка, пропонуємо разом символічно пригадати 30 ключових фактів, які сьогодні найкраще розкривають «НІБУЛОН», його принципи та філософію:

 

  1. «НІБУЛОН» — одноліток незалежної України. Компанія заснована 5 грудня 1991 року.

 

  1. Ідейним натхненником, незмінним керівником та драйвером розвитку компанії від дня заснування є генеральний директор, Герой України Олексій Опанасович Вадатурський.

 

  1. «НІБУЛОН» — найбільший інвестор в аграрну сферу України — понад $2,3 мільярда.

 

  1. Уперше в Україні був наданий кредит Міжнародного банку реконструкції та розвитку (МБРР) у розмірі $5 мільйонів безпосередньо сільгоспвиробнику — компанії «НІБУЛОН» — на реалізацію програми «Проєкт розвитку експорту».

 

  1. Потужний перевантажувальний термінал для перевалки зернових та олійних культур у м. Миколаєві визнано кращим промисловим об'єктом України (2004 рік). Також авторський колектив на чолі з Олексієм Вадатурським удостоєно Державною премією України в галузі архітектури (2008 рік).

 

  1. Два куполи-зерносховища ємністю по 50 тис. тонн зерна і діаметром 65 м кожен, що розміщені на перевантажувальному терміналі, є найбільшими в Європі напівсферичними конструкціями і найбільшими у світі ємностями для зберігання зерна (площа підстави куполів майже така, як площа Олімпійського стадіону в Києві).

 

  1. Компанія має найсучаснішу виробничо-технологічну лабораторію в Україні, оснащену за найвищими світовими стандартами лабораторним і дослідницьким обладнанням для визначення показників якості та наукових досліджень із зерном і продуктами його переробки. В лабораторії впроваджено спеціальні алгоритми для повної анонімності роботи, що виключає можливість впливати на результати досліджень.

 

  1. «НІБУЛОН» продемонстрував нові стандарти будівництва складних промислових об'єктів, зводячи високотехнологічні автоматизовані перевантажувальні термінали усього за 100 днів.

 

  1. Компанія має 50 високотехнологічних та сучасних підприємств та підрозділів у 13-ти областях України.

 

  1. Безперервна робота 445 зерносховищ силосного типу дозволяє одночасно зберігати до 2,25 мільйони тонн зерна в сучасних металевих ємностях, що є найбільшим показником в Україні.

 

  1. «НІБУЛОН» працює за принципом «від поля до кінцевого споживача» у більш ніж 75 країнах світу, тож частка договорів на купівлю сільгосппродукції безпосередньо із сільгоспвиробниками складає 90%.

 

  1. Компанія системно бореться з тіньовим бізнесом в Україні.

 

  1. З 2009 року «НІБУЛОН» активно реалізує масштабну патріотичну програму з відродження українських річок як транспортних артерій. Інвестиційна програма включає будівництво потужних елеваторних комплексів, перевантажувальних терміналів та флоту. Успіхи та унікальність проєкту були відзначені сотнями нагород та відзнак всеукраїнського та міжнародного рівнів.

 

  1. «НІБУЛОН» самостійно відроджує судноплавство українськими річками. Для цього компанія збудувала унікальний земснаряд проєкту СДС-15 «Миколаївець» та має всю лінійку флоту для виконання днопоглиблювальних робіт. Завдяки їхнім зусиллям судноплавними стали колись непрохідні 154 км Дніпра та Південного Бугу.
  2. «НІБУЛОН» — найбільший інвестор у вітчизняне суднобудування — $600 мільйонів. Наразі ТОВ «Суднобудівно-судноремонтний завод «НІБУЛОН» є найсучаснішим підприємством та лідером українського суднобудування.

 

  1. Суднобудівний завод «НІБУЛОН» збудував найбільше за роки незалежності України спеціалізоване судно — 140-метровий самохідний плавкран класу «річка-море» NIBULON MAX.

 

  1. Компанія має найсучасніший в Україні флот, який налічує 80 повнокомплектних суден різного класу та призначення.

 

  1. «НІБУЛОН» розвантажив українські автошляхи на 1 мільйон вантажівок, оскільки 24 млн тонн вантажів перевезено власним флотом річками Дніпр та Південний Буг.

 

  1. Компанія комплексно переорієнтовує вантажні потоки на водні шляхи, завдяки чому її логістична структура сьогодні виглядає так: 70% — водний транспорт, 20% — залізниця, 10% — автотранспорт (короткі перевезення від поля до найближчого елеваторного комплексу).

 

  1. Уперше за майже 15 років «НІБУЛОН» відновив транспортування кавунів водою. Щорічний проєкт «Кавуни на Дніпрі» у співпраці з фермерами Херсонщини та торговельною мережею «Сільпо» стартував ще 2017 року та реалізується 5 років поспіль.

 

  1. «НІБУЛОН» має власний залізничний парк, що складається зі 108 вагонів-хоперів бункерного типу та двох локомотивів ТГМ 4, які вже транспортували понад 500 тис. тонн збіжжя.

 

  1. «НІБУЛОН» повертає моду на водні пасажирські перевезення. Судна на підводних крилах «НІБУЛОН Експрес», відомі широкому загалу як «ракети», вже 5 років курсують за регулярними маршрутами у Миколаївській та Херсонській областях. За цей час послугами компанії скористалось понад 120 тисяч пасажирів.

 

  1. Компанія має три власні паливозаправні комплекси, розташовані у Луганській, Полтавській та Вінницькій областях, що значно оптимізує роботу всіх підприємств компанії.

 

  1. «НІБУЛОН» — найбільший платник податків в аграрній сфері України, сплачує близько 1 мільярда гривень податків та зборів на рік. Кожен 10-й пенсіонер Миколаївської області отримує пенсію зі сплачених компанією податків.

 

  1. У період пандемії COVID-19 «НІБУЛОН» 2020 року передав власне лабораторне обладнання Миколаївському обласному лабораторному центру МОЗ України для діагностики коронавірусу. Менше 24 годин знадобилося фахівцям компанії, щоб організувати роботу обладнання, на якому і до сьогоднішнього дня проводиться до 400 аналізів на добу на наявність/відсутність коронавірусу у людини методом ПЛР. Більше 80% тестувань у регіоні проведено саме на обладнанні «НІБУЛОНа».

 

  1. Для подолання пандемії COVID-19 «НІБУЛОН» направив 100 мільйонів гривень на розвиток галузі охорони здоров'я України. У результаті створено 4 кисневі станції загальною потужністю до 100 куб. м/год, кисневі мережі на близько 400 кисневих точок підведені до ліжок пацієнтів, 50 першокласних палат на 100 ліжок, системи зв'язку та виклику медперсоналу та багато іншого.

 

  1. Навчальний центр «НІБУЛОНа» першим з підприємств України внесено в Єдину державну електронну базу з питань освіти (ЄДЕБО). Працівники проходять підвищення кваліфікації без відриву від виробництва й отримують документи про професійно-технічну освіту державного зразка.

 

  1. «НІБУЛОН» співпрацює з провідними фінансовими установами світу, серед яких Світовий банк, МБРР, ЄБРР, ЄІБ та МФК, що є свідченням високої довіри та ділової репутації компанії. Зокрема, 2016 року у Брюсселі була підписана кредитна угода на реконструкцію заводу під гарантії Європейського союзу та Європейського інвестиційного банку на суму EUR 71 мільйонів.

 

  1. «НІБУЛОН» співпрацює з ООН у рамках Всесвітньої продовольчої програми (World Food Program, WFP), поставляючи високоякісну сільськогосподарську продукцію до багатьох країн світу з метою подолання глобальної проблеми голоду.

 

  1. «НІБУЛОН» виробляє ковбасні та м'ясні вироби під власною торговою маркою «Бистрицькі ковбаси». Продукція виготовляється з власної натуральної сировини без використання сої та штучних ароматизаторів за перевіреними часом традиційними рецептурами відповідно до ДСТУ 4435:2005, ДСТУ 4436:2005 та ДСТУ 4591:2006.

 

* * *

Кожен із цих результатів — пазли історії української компанії, це — її досвід і її життя. У досягнення цих результатів вкладена душа всього колективу — душа «НІБУЛОНа». За кожним із них стоїть колосальна наполеглива праця, пройдені численні виклики та випробування, подолані труднощі та перепони, які і зробили «НІБУЛОН» справжнім лідером та драйвером розвитку України.

І компанія точно знає, що далі — більше… Отож повний вперед за новими досягненнями й перемогами заради нових успіхів, заради міцної та незалежної України!

© 2018 ТОВ "Агромедіа-Про"