Статті

СМУГАСТИЙ РЕЙС-5 «НІБУЛОН»: ПРОДОВЖУЄ ТРАДИЦІЮ ПЕРЕВЕЗЕННЯ БАХЧЕВИХ ВАНТАЖІВ РІЧКОВИМ ФЛОТОМ

За доброю традицією цьогоріч 13 та 14 серпня на вантажному причалі філії «Голопристанська» ТОВ СП «НІБУЛОН» на Херсонщині проходило завантаження несамохідного судна компанії 300 тоннами стиглих і смачних херсонських кавунів, зібраних з полів місцевих господарств.

14 серпня несамохідне судно NBL-003 разом із буксиром «Нодарі Чантурія» вирушили за графіком у п'ятий ювілейний «смугастий рейс», а вже 20 серпня вантаж прибуває на перевантажувальний термінал ТОВ СП «НІБУЛОН» у Переяславі, неподалік столиці. Звідти солодкі ягоди потраплять прямісінько до торговельних залів столичних супермаркетів торгової мережі «Сільпо» підприємства «Fozzy Group».

Перевезення херсонських смугастих ягід вже стало доброю традицією для компанії та довгоочікуваною подією для жителів столиці. П'ятий рік поспіль смачні кавуни з Херсонщини відправляються до Києва безпосередньо нібулонівським флотом.

Започаткована ця добра традиція 2017 року, коли компанія долучилася до пілотного проєкту Агентства США з міжнародної допомоги USAID «Створення ефективного логістичного ланцюга постачання плодово-овочевої продукції». Тоді вперше за останні 15 років від причалу у Голій Пристані відчалило несамохідне судно з 300 тоннами смаколиків — кавунів і динь з поля. Ця подія тоді буквально підірвала інформаційний простір і стала топ-новиною інформагенцій та соціальних мереж. А «кавуни з баржі» у супермаркетах означеної мережі були просто нарозхват. Не менш масштабними виявились і всі наступні відправки баштанних.

Варто зазначити, що завантаження/розвантаження баштанної продукції є досить кропіткими процесами. Кавуни вантажаться не насипом, як зазвичай у вантажівки, що спричиняє 10-13% механічних пошкоджень. Баштанні вкотре ще на полі обережно вручну складаються у картонні контейнери євростандарту, розміщені на піддонах у вантажівці. Потім машина дістається річкового терміналу у Голій Пристані, де краном перевантажують піддони у трюми несамохідного судна (баржі).

У закритому судні водним шляхом обережно і чітко за графіком «НІБУЛОН» доставляє неушкоджений товар до порту призначення. У такий самий спосіб піддони з контейнерами розвантажують краном і відразу завантажують у рефрижератори і прямують в торговельну мережу. А незабаром ягоди, виставлені в магазинах у тих самих картонних контейнерах, щоби мінімізувати пошкодження продукції, тішитимуть покупців.

Південь України був і залишається головним виробником овочів і фруктів в Україні, тому впродовж багатьох років зберігається чималий попит на транспортування вирощеної там продукції до центральних і північних районів країни. «НІБУЛОН» має необхідний досвід та потужності (13 річкових перевантажувальних терміналів та сучасний флот) для виконання навантажувально-розвантажувальних робіт і забезпечення доставки якісної і натуральної плодоовочевої продукції до інших областей України. Втім ефективне завантаження внутрішніх водних шляхів можливе лише за умови створення конкурентних умов для перевізника у порівнянні з іншими видами транспорту.

20 серпня, згідно з розкладом, херсонські кавуни прибули до Переяслава.

 

© 2018 ТОВ "Агромедіа-Про"