Статті

«НІБУЛОН» — ЛІДЕР РЕЙДОВОЇ ПЕРЕВАЛКИ

За результатами роботи 20-ти компаній, які 2020 року здійснювали перевалку зерна на зовнішньому рейді Миколаївського морського порту, найкращий результат продемонстрував «НІБУЛОН» із показником у 3,48 млн тонн сільгосппродукції. Такі підсумки опублікувала агентська компанія Stark Shipping у своєму дослідженні «Зернові термінали України».

Досягнення такого успіху — результат реалізації масштабного патріотичного інвестиційного проєкту «НІБУЛОНа» щодо відродження українських річок як транспортних артерій та комплексної наполегливої багаторічної роботи. Компанія відродила суднобудування, перетворила суднобудівно-судноремонтний завод на найсучасніше підприємство галузі, звела потужний та найсучасніший портовий флот (портофлот) в Україні, розгалужену інфраструктуру з потужних річкових перевантажувальних терміналів, тут працює справжня команда професіоналів своєї справи. Тому і не дивно, що «НІБУЛОН» упродовж багатьох років залишається незмінним лідером із перевалки сільськогосподарських культур методом «ship-to-ship».

Компанія відроджує національне судноплавство і кожного року збільшує обсяги перевезення різноманітних вантажів внутрішніми водними шляхами.  Відтак щороку зростають її експортні показники, зокрема рейдові відвантаження: 2017 року — 1,48 млн тонн, 2018 року — 1,79 млн тонн, 2019-го — 2,83 млн тонн.

Минулого 2020 календарного року відвантаження на експорт на зовнішньому рейді склали 3,48 млн тонн, що є і новим абсолютним рекордом компанії за весь період діяльності. І неабияка роль у цьому належить роботі суден портового флоту (портофлоту): плавкранів, буксирів та несамохідних суден.

Як працював нібулонівський флот 2020 року:

140-метровий самохідний плавкран NIBULON MAX перевантажив 2,26 млн тонн сільгосппродукції.

Це рекордне для України судно компанія «НІБУЛОН» збудувала на власному суднобудівно-судноремонтному заводі 2019 року. Воно обладнане двома електрогідравлічними чотириканатними грейферними кранами від німецької фірми Liebherr з максимальною вантажопідйомністю 45 тонн кожен, загальною продуктивністю 18000 тонн на добу та двома вантажними трюмами з люковими закриттями місткістю 13400 куб. м.

Самохідний плавкран «Святий Миколай» перевантажив 1,03 млн тонн сільгосппродукції.

Найперший плавучий кран компанії, який на замовлення було збудовано на румунському суднобудівному заводі «SNC» (м. Констанца) 2013 року. Це судно обладнане електрогідравлічним грейферним краном від німецької фірми Liebherr із вантажопідйомністю у 45 тонн та продуктивністю перевантаження до 20 тис. тонн на добу. Основне призначення — навантаження закордонних суден на зовнішньому рейді.

Несамохідні плавучі крани «Нібулонівець» та «Нібулонівець-2» перевантажили 190 тис. тонн сільгосппродукції.

Ці два несамохідних судна було збудовано на суднобудівному заводі «НІБУЛОН» 2016-го та 2018-го років. Вони укомплектовані мобільними перевантажувальними машинами TEREX FUCHS MHL 385D із продуктивністю перевантаження 4000 тонн на добу. Основне призначення — навантажувально-розвантажувальні операції на рейді і на перевантажувальному терміналі, а також здійснення дозавантаження (об'єднання) несамохідних суден до повної вантажомісткості на річці Дніпро.

Флот «НІБУЛОНа» транспортував українськими річками 4,14 млн тонн вантажів, що є рекордним показником за весь час діяльності компанії.

Сьогодні портовий флот компанії налічує 48 несамохідних суден та 24 потужних буксири різних, пристосованих під особливості експлуатації на внутрішніх водних шляхах, проєктів, класів та призначень. Флот підприємства є наймолодшим в Україні та стовідсотково українським, адже судна спроєктовані українськими конструкторськими бюро, виготовлені з української сталі, ходять під українським прапором та обслуговуються українцями. У будівництві флоту задіяно низку підприємств з інших галузей економіки України. Усі судна компанії відповідають вимогам міжнародних та національних стандартів, конвенцій та кодексів.

Із будівництвом 140-метрового самохідного плавкрану «НІБУЛОН» значно підсилився, оскільки він оптимізує роботу всього флоту, а також демонструє високі показники щодо відвантаження сільгосппродукції на експорт. Тепер потужності компанії з річної перевалки виключно на рейді становлять 6 млн тонн, що вже перевершує потужності морського перевантажувального термінала в Миколаєві.

Досягнення поточного року дають усі підстави очікувати нові рекорди, адже тільки за перші три місяці «НІБУЛОН» уже відвантажив понад 1 млн тонн сільгосппродукції.

За інф. пресцентру компанії «НІБУЛОН». Фото компанії «НІБУЛОН»

© 2018 ТОВ "Агромедіа-Про"