Статті

ОПТИМІЗАЦІЯ РОБОТИ НА ЗАЛІЗНИЦІ

Відтепер «НІБУЛОН» самостійно здійснюватиме подачу і забирання вагонів з колії станції Миколаїв-Вантажний до власного перевантажувального термінала. Компанія придбала локомотив та отримала відповідний дозвіл від АТ «Укрзалізниця».

Уже більше 10 років «НІБУЛОН» успішно розбудовує сучасну логістичну систему України, активно переорієнтовуючи вантажоперевезення з автошляхів на річки та залізницю. Завдяки цьому компанії вдається мінімізувати обсяги прийнятого з вантажівок збіжжя і таким чином зберегти українські дороги та покращити екологію різних регіонів країни. Водночас рік від року показники роботи вантажних суден та вагонного парку компанії невпинно зростають. Таким чином, уже сьогодні 60% вантажів компанія транспортує водою (близько 4 млн тонн на рік), 30% — залізницею і лише 10% — автотранспортом. Проте для компанії це зовсім не межа, адже нібулонівці продовжують розвивати українську економіку, зводячи нові потужні перевантажувальні термінали та розбудовуючи сучасний флот.

Продовжуться формування і залізничного парку компанії. Так, минулого року «НІБУЛОН» придбав локомотив ТГМ 4. До цього часу він виконував лише вантажні маневри на території морського нібулонівського перевантажувального термінала в Миколаєві. Тепер, отримавши відповідний дозвіл від АТ «Укрзалізниця», тепловоз  «НІБУЛОН» виконуватиме весь комплекс робіт по подачі і забиранню вагонів зі станції Миколаїв-Вантажний до перевантажувального термінала компанії, оптимізуючи власну роботу та заощаджуючи кошти.

«Технічний стан локомотива перевірений фахівцями технічного персоналу підрозділу локомотивної служби АТ «Укрзалізниця», що затверджено актом відповідності справного  стану. А локомотиво-складацькі бригади пройшли успішну перевірку знань з нормативних документів безпеки руху поїздів та правил технічної експлуатації залізниць України. У результаті визначено, що локомотив та локомотиво-складацькі бригади повністю відповідають усім вимогам для виїзду на колії загального користування  станції Миколаїв-Вантажний АТ «Укрзалізниця», — розповідає Юрій Нанакін, начальник дільниці залізничного транспорту компанії «НІБУЛОН».

Роботи по відновленню локомотиву та приведення його технічного стану до вимог правил технічної експлуатації залізниць України виконало ТОВ «Запорізький тепловозоремонтний завод».

Також слід зазначити, що 2019 року для огляду, ремонту та мийки тепловозів у Миколаєві компанія збудувала та ввела в експлуатацію пункт технічного обслуговування залізничного транспорту.

Як відомо, раніше компанія «НІБУЛОН» придбала 108 вагонів-хоперів бункерного типу для перевезення зерна моделі 19-6869. Вагони були збудовані ТОВ «Дослідний-механічний завод «Карпати»» і мають вантажопідйомність 70,5 тонн та об'єм кузова 120 м3.

Наразі власними вагонами з філій на перевантажувальний термінал компанії в Миколаєві станом на кінець липня вже перевезено понад 225 тис. тонн збіжжя.

© 2018 ТОВ "Агромедіа-Про"