Статті

КОНСУЛ УКРАЇНИ В ШВЕЙЦАРІЇ ТА ПРЕЗИДЕНТ ACC В УКРАЇНІ ВІДВІДАЛИ ФІЛІЮ «ПЕРЕЯСЛАВСЬКА» ТОВ СП «НІБУЛОН»

Річковий перевантажувальний термінал на Дніпрі — філію «Переяславська» ТОВ СП «НІБУЛОН» — днями відвідали президент Американської торговельної палати в Україні (АСС) Андрій Гундер і почесний консул України в Швейцарській Конфедерації, голова Товариства українців у Швейцарії, представник Європи в Українсько-американському допомоговому комітеті (США) Андрей Ніколас Лужницький. З боку компанії ділову зустріч провели заступник генерального директора по взаємодії з органами влади компанії «НІБУЛОН» Володимир Клименко та директор філії «Переяславська» Артем Новохатько.

Слід зазначити, що почесні гості виявилися добре обізнаними з діяльністю вітчизняного агровиробника, інвестора, експортера, суднобудівника і фундатора відновлення річкового судноплавства в Україні — компанії «НІБУЛОН». Тому під час ознайомлення з потужностями підприємства для зберігання сільгосппродукції, з принципами його роботи та процесом приймання зерна вони вели постійний діалог з фахівцями компанії. Їх цікавили сучасний стан агровиробництва в Україні і, зрозуміло, його перспективи щодо вирощування найближчим часом 100 млн тонн зернових на рік.

Із неприхованою цікавістю гості відвідали виробничо-технологічну лабораторію, оглянувши встановлене там сучасне обладнання. Саме в цей час на термінал прибула чергова вантажівка з пшеницею — тому весь процес лабораторних досліджень і визначення класності збіжжя вони спостерігали на власні очі, розпитуючи про технологію процесу начальника лабораторії Ольгу Петренко.

Також Андрію Гундеру та Андрею Лужницькому було продемонстровано принципи роботи сушильного, пилоочисного та іншого високотехнологічного обладнання філії.

Наразі на підприємстві повним ходом триває приймання зернових культур ранньої групи. Артем Новохатько уточнив, що з моменту відкриття філії 2012 року на тепер нею вже прийнято майже мільйон тонн зернових! Таким чином, завдяки діяльності лише цього нібулонівського річкового термінала автошляхи країни було розвантажено на понад 39,5 тис. вантажних автомобілів, адже все прийняте підприємством збіжжя транспортується до морського перевантажувального терміналу компанії у Миколаєві або одразу на зовнішній рейд водним транспортом. Це не лише значно заощаджує бюджетні кошти на ремонті дорожнього покриття, а й суттєво знижує витрати на транспортування, що дозволяє пропонувати аграріям справедливі ринкові ціни на сільгосппродукцію.

Збільшення перевезень сільськогосподарської продукції водним транспортом — один із пріоритетних напрямів діяльності ТОВ СП «НІБУЛОН». Уже сьогодні компанія перевозить внутрішніми водними шляхами 3,5 млн тонн вантажів на рік, а вантажні перевезення водним транспортом у логістичній структурі компанії становлять майже 60%.

Після знайомства з роботою перевантажувального термінала філії «Переяславська» гості також виявили бажання оглянути поля нібулонівської кукурудзи, що розташовані неподалік. Побаченою зерновою вони залишилися задоволені.

Андрій Гундер на своїй сторінці у Фейсбук зазначив, що він гордий від візиту представників Американської торговельної палати до філії «Переяславська» на Дніпрі. «НІБУЛОН» — провідна українська сільськогосподарська компанія, що спеціалізується на виробництві та експорті пшениці, ячменю, кукурудзи та соняшника, єдина сільськогосподарська компанія в Україні зі своїм флотом та верф'ю. Розвивається річковий транспорт на Дніпрі!», — написав він.

Артем НОВОХАТЬКО, Андрій ГУНДЕР, Андрей Ніколас ЛУЖНИЦЬКИЙ, Володимир КЛИМЕНКО
Артем НОВОХАТЬКО, Андрій ГУНДЕР, Андрей Ніколас ЛУЖНИЦЬКИЙ, Володимир КЛИМЕНКО

Зазначимо, що ТОВ СП «НІБУЛОН» є дійсним членом Американської торговельної палати в Україні (ACC — The American Chamber of Commerce in Ukraine) з 2011 року, що свідчить про високий статус компанії як в Україні, так і на світовій арені, і є результатом наслідування та реалізації «НІБУЛОНом» ідей вільної конкуренції та цивілізованого співробітництва влади і бізнесу. Адже принципи чесності та моралі в бізнесі, що сповідуються Палатою, беззаперечно підтримуються компанією «НІБУЛОН» упродовж усіх 27-ми років діяльності в Україні.

© 2018 ТОВ "Агромедіа-Про"