Статті

ОЛЕКСІЙ ВАДАТУРСЬКИЙ: «ЯКЩО МИ БУДУЄМО ПІДПРИЄМСТВА — ЗНАЧИТЬ ВЛАДА НА ТЕРИТОРІЇ СТВОРИЛА СПРИЯТЛИВИЙ КЛІМАТ»

Учора, 11 квітня, в с. Тернівка Вільнянського району на Запоріжжі було зариблено затоки Дніпра. У заході взяли участь генеральний директор ТОВ СП «НІБУЛОН», Герой України, член Ради регіонального розвитку Олексій Вадатурський та голова облдержадміністрації Костянтин Бриль. В річку було випущено 1700 кілограмів малька товстолоба.

Олексій Вадатурський та Костянтин Бриль також провели робочі зустрічі з колективом будівельників нового річкового терміналу компанії, який стане вже третім таким об'єктом в області, та з фермерами Вільнянського району. На цих велелюдних зустрічах ішлося про партнерську співпрацю компанії «НІБУЛОН» з агровиробниками.

Як повідомив Олексій Вадатурський, без перевантажувальних терміналів у Біленькому, Кам'янці-Дніпровській та Тернівці запорізьким аграріям доводилось вивозити продукцію до Херсона, Миколаєва та Одеси. Це, безумовно, негативно позначалось на якості доріг та вартості зерна.

«Насамперед, хочу подякувати за підтримку, завдяки якій реалізується інвестиційний проект у Тернівці, — сказав Олексій Вадатурський. — Маю підкреслити, що будівництво терміналу було би неможливим без підтримки облдержадміністрації та всіх тих позитивних змін, які відбулися в Україні останнім часом. Нині в нашій державі створено умови для розвитку бізнесу. Якщо ми будуємо підприємства — значить влада на території створила сприятливий клімат. Там, де не створюються умови, інвестор працювати не буде і не вкладатиме кошти у розвиток території та соціальні об'єкти. Розуміючи це, влада реально працює над розвитком територій та робить усе, аби податки залишалися на місцях».

Гендиректор компанії зазначив, що «НІБУЛОНом» було реалізовано проект з будівництва перевантажувального терміналу в Біленькому вартістю близько $20 мільйонів. Раніше на місці цього об'єкта було справжнє небезпечне звалище. «Якщо говорити про новий термінал у Тернівці, завершити його будівництво ми плануємо до 1 липня 2019 року. Це надскладна робота, адже через торф'яні пласти нам доводиться створювати справжнє поле з паль. Також потрібно облаштувати підхід до Дніпра. Та я впевнений, вже нового маркетингового року термінал ТОВ СП «НІБУЛОН» у с. Тернівка почне працювати з аграріями», — підсумував Олексій Вадатурський.

Зі свого боку, голова облдержадміністрації Костянтин Бриль подякував присутнім за діалог та окреслені проблемні питання.

«Хочу подякувати нашим інвесторам за співпрацю і запевнити, що влада й надалі надаватиме всебічну підтримку тим, хто розвиває Україну та Запорізьку область. У Тернівці ТОВ СП «НІБУЛОН» в якості соціальних зобов'язань планує провести заміну даху в місцевій школі, оновити клуб, а також готове сприяти у відновленні місцевого храму. Це реальний показник того, що інвестор готовий працювати на благо громади. Позитив отримають і аграрії, яким не доведеться возити зерно на віддалені термінали. Хочу також повідомити, що спілкувався з Президентом України Петром Порошенком і обговорив з ним питання, яке турбує багатьох аграріїв — скасування спецрежиму ПДВ. Його скасовано через необхідність мобілізації коштів у зв'язку з подіями на Сході України. Нині Глава держави запевнив мене в тому, що поточного року планується розглянути можливість повернення цього спецрежиму», — підкреслив голова Запорізької ОДА Костянтин Бриль.

 

За інф. прес-служби Запорізької ОДА. Фото: http://www.zoda.gov.ua/

 

 

© 2018 ТОВ "Агромедіа-Про"