Статті

ДЕНЬ НІМЕЦЬКИХ ТЕХНОЛОГІЙ

Світ наразі добре усвідомив, що аграрний потенціал України є надто великим, тому запропонувати нам свої технології і приладдя для АПК намагаються компанії багатьох переважно провідних країн світу. І німці в цьому питані не пасуть задніх, навпаки — дуже цілеспрямовано і наполегливо пропонують нам свої здобутки в цій царині.

Досвідчений виробничник ніколи не робить висновків за результатами першого року, особливо якщо йдеться про рослинництво. Підтвердити або спростувати успіх може лише рік наступний.

Отже наразі вже вдруге на базі УкрНДІПВТ ім.Л.Погорілого, що в селищі Дослідницьке на південь від Києва, 20-22 червня відбулися Міжнародні дні поля в Україні. Це інноваційний — в польових умовах — виставковий майданчик новітніх технологій для підвищення ефективності рослинництва. Переважно німецькі компанії та провідні українські пропонують вітчизняним аграріям ознайомитися з технологіями, насінням, добривами і ЗЗР — в посівах на демонстраційних ділянках. У польових умовах демонструє свої можливості кормозаготівельна, посівна та ґрунтообробна техніка; окремою лінійкою представлено обприскувачі. А також впадає в око чималий ряд позашляховиків провідних світових фірм.

Організатором цих заходів виступив Німецько-український аграрний демонстраційний та навчальний центр (АДНЦ) за фахової підтримки Німецького сільськогосподарського товариства (DLG e.V.) та Українського науково-дослідного інституту прогнозування та випробування техніки і технологій для сільськогосподарського виробництва імені Леоніда Погорілого. Наразі цьому поважному науковому закладу виповнюється 70-років. Тож сучасним розробкам та здобуткам УкрНДІПВТ було присвячено Міжнародний форум агропромислового інжинірингу.

Такі Міжнародні дні поля як інноваційний продукт німецькі організатори (DLG e.V. за підтримки за підтримки Федерального міністерства продовольства та сільського господарства Німеччини) просувають і в інших країнах — Туреччині, Румунії, Болгарії. Метою заходів є поширення в реальних польових умовах знань про новітні технологічні прийоми в АПК і технічні засоби для їхньої реалізації, презентація впроваджуваних нових високоврожайних і переважно посухостійких сортів і гібридів сільгоспкультур, ефективні засоби догляду за рослинами. А також пошук нових ділових партнерів і потенційних споживачів всього цього сучасного різнобарв'я галузі сільського господарства.

Проведені торік перші Міжнародні дні поля в Україні продемонстрували дієвість заходів, які відвідало більше 3,5 тисяч гостей. Тож 2018 року в рамках заходів на площі 15 гектарів близько 100 експонентів наочно представляли кращі зразки своєї продукції. Тут на демонстраційних ділянках висаджено близько 400 сортів сільськогосподарських культур — від поширених до нішевих.

Звісно, кожен експонент намагався якомога більш розлого представити свою компанію і її продукцію. А тому й ділова програма заходів була доволі насиченою. А оскільки організатор — АДНЦ — є також навчальним центром, то третій день заходів 22 червня було присвячено майбутнім аграріям — студентам старших курсів вищих навчальних закладів аграрного спрямування.

© 2018 ТОВ "Агромедіа-Про"