Статті

400 СЛІВ ПРО ЧОТИРИ СОТНІ НОМЕРІВ

Газети не раз прирікали на забуття. Спершу, коли виникло телебачення, потім — коли світ заполонили електронні ЗМІ. Дійсно — хто у швидкоплинну епоху Інтернету захоче вовтузитися з цими паперовими інформносіями? Та, мабуть, є якась магія у перегортанні сторінок, у неквапливому, вдумливому читанні.

Чотириста номерів тому розпочалася історія, котру колектив нашої газети продовжує писати і нині. Багато чого сталося за цей час — у найвіддаленіших куточках великої аграрної України побували наші журналісти. Газетні сторінки зберігають досвід господарювання і українського Криму, Донеччини і Луганщини. Ми дізнавалися про проблеми і негаразди, але й про досягнення та звершення, а потім розказували про це на сторінках газети. За ці роки таких сторінок набралося аж 6400! На них назавжди закарбоване становлення України в якості лідера аграрного виробництва світу через призму особистих доль тих людей, котрі робили цю мрію дійсністю.

На шпальтах газети — історії розвитку і здобутки великих компаній, становлення потужних середніх підприємств і фермерських господарств, розвиток цілих галузей і секторів аграрної економіки. Життя і досвід господарювання, нелегкий шлях до вершин визнання легенд вітчизняного АПК згодом трансформувалися в окрему книгу «Зірки першої величини. Агропромисловий комплекс України», в якій зібрані мудрість і життєві сповіді 49 Героїв України, які присвятили своє життя сільському господарству.

Починаючи з 2009-го наша газета висвітлює нечуваний за масштабом патріотичний інвестиційний проект одного з лідерів вітчизняного АПК — компанії «НІБУЛОН» з відродження українських річок як судноплавних транспортних артерій. На прикладі неймовірного за темпами будівництва його 25 перевантажувальних комплексів, відродження суднобудування та побудову цілого річкового флоту ми показували, що українці вміють не лише хліб ростити, але й будувати. Причому будувати так, як досі ніхто не будував — всупереч стихії, бюрократії та економічній кризі.

Газета не залишалася осторонь, коли чинилося свавілля і несправедливість. Журналістські розслідування виводили на чисту воду нечистих на руку і совість ділків та чиновників, що допомогло приватним і державним агропідприємствам відстояти правду в судах. Акредитація у Верховній Раді України дозволяє не лише спостерігати, але й активно впливати на процес законотворення, відстоювати інтереси українських аграріїв та їхню можливість достойно жити і працювати на своїй землі.

Але головне надбання за ці чотириста номерів — це люди. Як же багато у нас розумних і працьовитих людей, котрі гідно примножують хліборобську славу предків і виходять на нові обрії! Бути поруч із ними, допомагати їм пробивати мури чиновницької байдужості — ось для чого ми працюємо всі ці роки. Та на цьому числі «Агропрофі» помудрішала. Залишайтеся з нами, попереду ще багато цікавих подій в АПК і пізнавальних матеріалів на наших сторінках.

© 2018 ТОВ "Агромедіа-Про"