Статті

«НІБУЛОН» ДОЛУЧИВСЯ ДО ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ МЕРЕЖІ ДОБРОЧЕСНОСТІ

Відповідна Декларація про створення Всеукраїнської мережі доброчесності була підписана генеральним директором компанії «НІБУЛОН» Олексієм Вадатурським у присутності Альгірдаса Шемети — бізнес-омбудсмена України та ініціатора створення мережі.

«Ми з радістю повідомляємо про приєднання нашої компанії до Всеукраїнської мережі доброчесності, — наголосив Олексій Вадатурський. — Наша компанія вже 25 років працює в Україні, розвиваючи свій бізнес сумлінно, прозоро та виключно в правовому полі. Маючи бажання на рівні з транснаціональними компаніями інвестувати в економіку України кредитні ресурси першокласних західних банків, ми 2004 року, маючи індивідуальну ліцензію Національного банку України на здійснення інвестиції за кордон, відкрили свою дочірню компанію у Нідерландах, а через 2 роки — у Швейцарії. Ми — успішна компанія, яка заслужила на високу довіру першокласних європейських банків, іноземних фінансових інститутів та партнерів.

«НІБУЛОН» співпрацює з багатьма міжнародними фінансовими установами, серед яких ЄБРР, ЄІБ, МФК (IFC), і провідними західними банками. Всі ці роки «НІБУЛОН» сповідує принципи ведення бізнесу кращих країн світу, сумлінно, чесно і відкрито працює на ринку зерна, суворо дотримуючись українського законодавства. Протягом усього часу свого існування і плідної праці компанія робить свій посильний внесок у боротьбу з корупцією, тіньовими схемами і непорядними партнерами. Звичайно, рік чи два тому ситуація в Україні була набагато гіршою, але і сьогодні постає безліч проблем для того, хто хоче чесно займатися бізнесом в Україні. Саме тому ми й ухвалили рішення долучитися до кращих компаній, які працюють у мережі доброчесності. Нам разом необхідно докласти багато зусиль, щоб український ринок став більш цивілізованим і прозорим, а Україна рухалася вперед, сповідуючи кращі цінності доброчесності».

Всеукраїнська мережа доброчесності — це нова ініціатива для бізнесу, який прагне працювати прозоро. Вказана мережа започаткована Радою бізнес-омбудсмена за підтримки Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) і Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР).

Метою створення мережі є просування ідеї етичного та відповідального ведення бізнесу. Компанії-учасники мережі погодилися підтримувати добру ділову репутацію та постійно удосконалювати власні стандарти доброчесності відповідно до кращих міжнародних практик. Відповідальність, закладена в основу діяльності компаній, допоможе протидіяти корупції, послабити регуляторний тиск, полегшить доступ до кредитування, а також сприятиме виходу на міжнародні ринки.

Члени мережі спільно працюватимуть над оцінкою антикорупційних ризиків для втілення у своїх організаціях комплаєнс-програм, залучатимуть представників бізнесу до обговорення принципів доброчесності, підвищуватимуть інтерес до прозорого ведення бізнесу серед учасників ринку. Компанії-члени мережі регулярно підтверджуватимуть рівень своєї добропорядності.

«Корупція залишається основною перешкодою для економічного зростання України. За даними Transparency International, Україна посідає 131 місце з 176 позицій у рейтингу сприйняття корупції. Створення мережі допоможе об'єднатися лідерам ділової спільноти України, які усвідомлюють важливість прозорого бізнесу і готові стати прикладом для інших компаній. Ми активно підтримуватимемо діяльність мережі», — зазначив Альгірдас Шемета. 

Наразі 46 українських та міжнародних компаній підписали декларацію про доброчесність. Усі претенденти рекомендовані Радою бізнес-омбудсмена, ЄБРР, ОЕСР, посольствами, міжнародними організаціями та бізнес-асоціаціями. Ці компанії спільно формуватимуть засади та правила діяльності мережі.

© 2018 ТОВ "Агромедіа-Про"