Статті

РЕГУЛЯРНІ ПАСАЖИРСЬКІ РЕЙСИ ВОДНИМ ТРАНСПОРТОМ ВІДКРИТО!

13-14 травня компанія «НІБУЛОН» запустила регулярні пасажирські перевезення за маршрутами «Вознесенськ-Ковалівка-Нова Одеса-Миколаїв» та «Нова Каховка-Херсон-Гола Пристань».

Так, першими новим видом транспорту до Миколаєва скористалися жителі міста Вознесенськ, де 13 травня за участі голови міської ради Віталія Лукова та представників компанії «НІБУЛОН» в особі заступника генерального директора з будівництва, експлуатації флоту та безпеки судноплавства Андрія Воліка і директора судноплавної компанії Євгена Ігнатенка відбулося урочисте відкриття пасажирських перевезень Південним Бугом.

На такий довгоочікуваний і визначний захід зібралося чимало мешканців Вознесенська, які гучними оплесками та з прапорцями в руках відправили в перший рейс до Миколаєва перше судно на підводних крилах «НІБУЛОН Експрес-3» із пасажирами.

Перед відправленням судна всі охочі мали можливість оглянути його з середини — у тому числі піднятися на верхню палубу і посидіти в капітанській рубці.

Усі пасажири залишилися задоволеними такою безпечною, комфортною, швидкою подорожжю, під час якої можна не тільки почитати книгу чи попрацювати за ноутбуком, спокійно поговорити один з одним, адже в салоні досить тихо і не кидає як в автомобільному транспорті, а й насолодитися гарним видом з ілюмінатора, отримати справжнє задоволення.

«Я хотіла би подякувати «НІБУЛОНу» за таку можливість пересуватися Південним Бугом. Така подорож у мене вперше. Мені дуже сподобалося: надзвичайно комфортно, швидко. Словом, море задоволень. Це не те, що їхати автобусом або машиною. Я сама водій, то коли їдеш, то завжди в напрузі. Поки дістанешся до Миколаєва, вже втомився і нічого не хочеш», — поділилася враженнями мешканка Вознесенська Алла.

Слова вдячності ТОВ СП «НІБУЛОН», а також громаді за підтримку висловив і Вознесенський міський голова Віталій Луков: «Я ще раз щиро дякую компанії, дякую тим людям, вознесенцям, які відгукнулися на наше звернення, на звернення виконавчого комітету щодо допомоги в будівництві, у відновленні причалу. Це дуже складна й недешева робота. Нам ще потрібно документально затвердити все те, що ми створили. Але початок є, надія є, і ми з вами заслуговуємо, щоб ця надія переросла в гарну справу і закріпилася назавжди в нашому місті».

* * *

Не менш урочистим було відкриття регулярних пасажирських перевезень річкою і в Херсоні. До цієї визначної події на Херсонщині представники місцевої влади підійшли з особливою відповідальністю. Так, першими пасажирами високошвидкісного судна стали жителі Голої Пристані разом із міським головою Олександром Бабичем. Гостей, серед яких було багато дітей, у Херсоні гостинно зустріли голова Херсонської облдержадміністрації Андрій Гордєєв та голова міської ради Володимир Миколаєнко.

Варто зазначити, що в Херсон голопристанці приїхали не з пустими руками, а з невеличкими подарунками, гарними блокнотами та прапорцями міста, які подарували присутнім на причалі херсонцям. Мешканці Херсона, у свою чергу, підготували для найменших пасажирів повітряні кульки.

«Ми обіцяли і зробили, — прокоментував подію голова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв. — З сьогоднішнього дня стартують регулярні рейси човнів на підводних крилах по нашому Дніпру між Новою Каховкою та Голою Пристанню. Це сполучення якраз для студентів, молоді, всіх охочих. Воно, по-перше, драйвове, повертає той шарм, який був у нас на Херсонщині багато років тому… Херсонщина відроджується, річкові перевезення відроджуються, і я вдячний компанії «НІБУЛОН», яка за власною соціальною ініціативою зробила вартість квитків на рівні автомобільних перевезень. Це суто соціальна ініціатива «НІБУЛОНу» для того, щоби привернути увагу всієї України до проблеми відсутності річкових перевезень».

У свою чергу, Голопристанський міський голова Олександр Бабич наголосив на тому, що це довгоочікувана подія для міста, тому що на сьогодні дійсно є проблеми з перевезенням людей: «Сьогодні у нас працює тільки автомобільний транспорт. І за найдешевший і найкомфортніший транспорт — водний — ми чомусь забули. Сьогодні традиції відновлюються. І для жителів Голої Пристані це дійсно подія. Це, перш за все, комфорт та економія часу, і тому я переконаний, що цей проект в подальшому матиме розвиток і перспективу».

Зручність таких перевезень підтвердили і самі пасажири, які залишилися задоволеними поїздкою на «НІБУЛОН Експрес–2». «Буде дуже зручно і комфортно діставатися до Херсона. Тут є телевізор, Wi-Fi, зручні крісла, з ілюмінаторів і з палуби такий гарний краєвид нашого Голопристанського району. У Херсоні дуже багато працює людей з Голої Пристані, тому це перспективно», — поділилася враженнями працівник соціальної служби Наталія Соловйова.

Для відновлення пасажирських перевезень на внутрішніх водних шляхах компанією були проведені комплексні заходи, що включали в себе тралення певних ділянок річок, днопоглиблення, водолазний огляд усіх причалів, біля яких робитимуться зупинки, фірмами, які ліцензовані Регістром України і Держгідрографією, у тому числі і водолазною службою компанії. Було проведено низку зустрічей із ДСНС України в Миколаївській області. Усі пропозиції та зауваження були прийняті до виконання ще до початку перевезень.

Щодо технічної готовності суден та безпеки пасажирів, директор судноплавної компанії «НІБУЛОН» Євген Ігнатенко відмітив, що високошвидкісні пасажирські судна повністю придатні до технічної експлуатації. З цією метою було проведено дуже велику роботу. Зокрема, компанія залучила проектантів для дообладнання суден за українськими нормами. Рятувальні круги і жилети, аварійне і протипожежне обладнання — все сертифіковане, протестоване та має відповідні документи, схвалені Регістром України. Спеціалісти судноплавної компанії чотири рази виходили на ходові випробування під навантаженням зі своїм кадровим персоналом, з людьми, без людей. Також розроблено низку внутрішніх нормативно-правових документів. У результаті, вжиті всі заходи, що убезпечують перевезення пасажирів водним транспортом, адже для компанії завжди в пріоритеті безпека людей.

Отож жителі Миколаївщини та Херсонщини, а також гості запрошуються на регулярні пасажирські рейси водним транспортом. З розкладом руху суден, а також цінами на квитки можна ознайомитись на корпоративному сайті компанії та на офіційній сторінці «НІБУЛОН» у Фейсбуці.

За інф. прес-центру компанії «НІБУЛОН». Фото компанії «НІБУЛОН»

© 2018 ТОВ "Агромедіа-Про"