Статті

НЕГОДА — ДЛЯ РОБОТИ НЕ ПЕРЕШКОДА

Потужні зливи, що вже багато днів панують на Миколаївщині, не змогли завадити традиційній суботній зустрічі 28 травня на будівельному майданчику філії «Вознесенська» ТОВ СП «НІБУЛОН» на Південному Бузі. Тим паче, що будівництво сучасного об'єкта зернової інфраструктури входить у свою завершальну стадію — вже 15 червня підприємство розпочне роботу.

Тож наразі — будівництво практично кипить. Лічені дні залишаються до завершення монтажу останніх металоконструкцій верхніх завантажувальних галерей, майже на фініші монтаж металоконструкцій 45-метрової робочої башти, всередині якої до 10 червня буде виконано електромонтаж та установку технологічного устаткування. Добігають кінця і роботи з будівництва адміністративно-лабораторного корпусу, операторської вагової, механічних майстерень із пожежним депо, кафе. Свого піку досягли роботи з встановлення транспортерів, аспіраційного обладнання та ін.

Найголовніше — роботи продовжують виконуватися відповідно до поставлених строків, без суттєвих затримок. Майже 1000 будівельників працюють як єдина команда. Найскладніша задача, що сьогодні стоїть перед ними, — це будівництво 26,5 тис. кв. м внутрішніх бетонних під'їзних шляхів і стоянки для відстоювання автотранспорту. Паралельно з цими роботами на початку червня стартуватиме благоустрій території (фонтани, озеленення тощо).

День у день на майданчик продовжує прибувати іноземне обладнання. Так, сушарні комплекси прибули навіть раніше контрактних строків. Трохи запізнюються металоконструкції силосів, але будівельники готові змонтувати ці дві тисячі тонн металоконструкцій в найкоротші строки.

Тож, в очікуванні цих робіт триває прокладка 5,7 км водопровідних та каналізаційних мереж, 140 км кабельно-провідникових шляхів тощо.

Днями буде встановлено водонапірну башту, прикрашену українським національним орнаментом. Артезіанська свердловина для неї вже підготовлена.

Окрім вищевказаних робіт, повним ходом розгорнулось прокладання високовольтної лінії електропостачання напругою 35 кВ, яка, пересікши ріку, до 10 червня буде підведена до термінала. Задля цього встановлюються 35-метрові опори, висота яких убезпечить щогли та антени суден компанії від зіткнення з лініями електропостачання.

У свою чергу, компанія «НІБУЛОН» не бариться з виконанням власних фінансових зобов'язань. Так, лише минулого тижня було сплачено близько 20 млн грн за виконані роботи та поставлене обладнання. Загальна ж вартість будівництва термінала складає 450 млн грн.

Відтак до 10 червня на майданчику фінішують абсолютно всі будівельно-монтажні роботи, давши початок пусконалагоджувальним роботам. У ці дні також розпочнеться ремонт доріг у напрямку до м.Вознесенськ та с.Прибужани, будівництво велосипедної доріжки, а персонал філії розпочне обживати нові будівлі.

Та поки будівельники зводять термінал посиленими темпам, керівник «НІБУЛОНу» теж не гає часу. Зокрема, весь минулий тиждень генеральний директор компанії Олексій Вадатурський перебував у закордонному відрядженні, під час якого відвідав 4 країни та зустрівся з представниками 12 міжнародних фінансових інститутів. «Зараз саме той час, коли формується фінансовий план та фінансові взаємовідносини з банками на наступний маркетинговий рік. Хочу наголосити, що всі партнери нас розуміють і підтримують. У мене є впевненість, що наступний рік стане таким же успішним, як і попередні, і ми виконуватимемо свої інвестиційні зобов'язання й надалі», — зауважив Олексій Вадатурський.

Сьогодні, коли в країні майже немає доступу до іноземних інвестицій, така діяльність керівника «НІБУЛОНу» особливо цінна та важлива. Адже саме вона сприяє залученню іноземних інвестицій та розвитку економіки країни, реалізації нових інвестиційних проектів, створенню додаткових робочих місць, нашому з вами добробуту.

© 2018 ТОВ "Агромедіа-Про"