Статті

КВАСОЛЯ І ЛЬОН ПРОПОНУЮТЬ ДОБРЕ ЗАРОБИТИ!

Майже кожен день приносить новини про зниження світових цін на зерно. Світовий ринок безпосередньо тисне і на ціни зернових в Україні. То як заробити вітчизняному аграрію, враховуючи те, що складові врожаю лише збільшуються у ціні? Особливо актуальне це питання для дрібних і середніх товаровиробників. Відповіддю можуть стати нішеві культури, ціни на які поки що тримаються на досить високому рівні.

Наприклад, квасоля, виробництво якої на теренах України почало відроджуватися, може принести виробникові до $500 за тонну. Якщо порівняти з цінами на пшеницю, на нинішньому рівні у 3400 грн/т, квасоля явно більш виграшна культура саме для малого аграрного бізнесу. До цього додаються і менші витрати на зберігання, логістику. Використання сортового насіння та дотримання технології вирощування забезпечать агровиробникові гідний урожай високої якості на рівні 2,4 т/га.

Не менш цікава культура з огляду ринкових цін — льон олійний. У силу специфіки його використання, важливо ще до стадії посівної знати, що аграрій матиме, кому вирощений льон зможе продати. І в Україні є компанії, які зобов'язуються викупити врожай належної якості, у т.ч. із придбаного у них насіння.

Хоча сівбу гірчиці вже закінчено, не зайвим буде розглянути можливість висіву цієї культури наступного року. За врожайності 17-20 ц/га культура здатна дати два врожаї на рік, що посилює її економічну привабливість.

Зараз нішеві культури — квасоля, гірчиця, льон тощо — сприймаються аграріями більше як проміжні для сівозміни основних культур або ж як сидерати. А дарма! Неуважність і небажання підвищити продуктивність нішевих завдяки якісному насінню і сучасним технологіям призводять до недотримання прибутку. А вони ж цей прибуток наполегливо пропонують!

Головною ж перевагою нішевих культур для дрібних і середніх агровиробників є те, що не потрібно формувати великі партії товару, аби продати його за достойною ціною.

Група компаній «Фруктовий світ» і «Агролідер» пропонує агровиробникам високоякісний посівний матеріал дрібнонасіннєвої квасолі сорту Navy Beans канадської селекції та гірчиці білої за привабливою ціною; відпрацьовану на практиці та економічно обґрунтовану технологію вирощування; підтримку і супровід технологічного процесу вирощування; гарантований викуп товарної продукції за договором за привабливою ринковою ціною.

Усе це в комплексі гарантує партнерам Групи компаній «Фруктовий світ» і «Агролідер» стабільний урожай та прибуток!

© 2018 ТОВ "Агромедіа-Про"