Статті

ЗИМА БУДІВНИЦТВУ — НЕ ПЕРЕШКОДА

На тепер на будівельному майданчику у с. Бузьке Вознесенського району Миколаївської області у повному обсязі вже виконано перші загальнобудівельні роботи на новому річковому перевантажувальному терміналі ТОВ СП «НІБУЛОН».

Так, значний пласт робіт було виконано в енергетичному секторі. Зокрема, завершено електропостачання майданчика та винесення за межі території розподільчої лінії потужністю 10 кіловольт.

Окрім того, наразі основними роботами залишаються забивання паль та земляні роботи. І щодо останніх, то миколаївці із ТОВ «Гідротехнології» (керівник Енвер Хайят) вже завершили рекультивацію на будівельному майданчику. У стислі строки ними було знято, перевезено та накопичено у місцях довготривалого зберігання 25 тис. кубометрів ґрунту.

Інші роботи на будівельному майданчику Бузького в розпалі — попри морозну погоду, затвердіння ґрунту та інші природні негаразди. У дні, коли на Миколаївщині лютувала зимова негода, а дороги й траси було перекрито, «НІБУЛОН», не зупиняючись ані на день, продовжував будівництво термінала та ще й водночас допомагав городянам рідного Миколаєва боротися з наслідками сніжної стихії. Такий підхід до роботи допомагає компанії крок за кроком, не боячись жодних перешкод, успішно продовжувати реалізацію власного інвестиційного проекту, зокрема і в частині будівництва нового підприємства, та у визначений термін завершувати будівництво об'єктів.

Тож наразі фахівці компанії «НІБУЛОН» продовжують власними силами виконувати вертикальне планування території. Щодня від 700 до 1000 тонн ґрунту перевозиться та підсипається під майбутні технологічні об'єкти, зокрема такі, як сушарки, робоча башта та ін. Відтак кожного дня техніка здійснює від 150 до 190 поїздок будівельним майданчиком.

На 50 відсотків завершено і ключовий на сьогодні вид робіт — забивання будівельних паль. Половина обсягу забитих паль складає понад 1000 одиниць довжиною від 25 до 28 метрів. Нагадаємо, що формуванням пальних полів займаються миколаївські організації ТОВ «Гідротехнології» (керівник Енвер Хайят), ТОВ «Перспектива-Миколаїв» (керівник Василь Лаблюк) та ТОВ «Чорноморгідробуд» (керівник Олександр Вейцман). Постачальником виступає Миколаївський завод залізобетонних конструкцій (керівник Віктор Кисліченко).

У першу чергу роботи виконуються під фундаменти технологічних об'єктів — зерносховищ, трансформаторної підстанції, адміністративно-лабораторного корпусу та вагової.

Наприклад, під фундаменти 12 зерносховищ обсягом 5,5 тис. тонн та 4 зерносховищ обсягом 2,3 тис. тонн палі забиті вже наполовину.

Роботи із забивання паль у повному обсязі будуть завершені до 29 лютого 2016 року.

Як відзначають фахівці відділу капітального будівництва компанії «НІБУЛОН», по завершенні вищевказаних робіт розпочнеться безпосереднє зведення технологічних та допоміжних об'єктів. Зокрема, будівництво перших будівель, адміністративно-лабораторного комплексу й трансформаторної підстанції розпочнеться вже з 01 березня поточного року.

Окрім того, тривають роботи з будівництва причальної споруди довжиною 120 м та шириною 18 м, які фінішуватимуть у квітні.

Вартість будівництва терміналу, розміщеного на ділянці площею 12,5 га, становитиме майже 450 млн грн. Новозведений комплекс матиме наступні технічні характеристики: об'єм зберігання зерна — 76 тис. тонн, добова потужність сушарок складатиме 4 тис. тонн, добова потужність по відвантаженню на водний транспорт — 12 тис. тонн.

Введення термінала в експлуатацію заплановано до 1 липня 2016 року — до початку приймання зерна нового врожаю.

За інф. прес-центру компанії «НІБУЛОН». Фото компанії «НІБУЛОН»

© 2018 ТОВ "Агромедіа-Про"