Статті

«НІБУЛОН» ЗАКЛИКАЄ БОРОТИСЯ ЗІ СТИХІЄЮ, А НЕ СИДІТИ ВДОМА

Негода стала черговим «бойовим хрещенням» нового Миколаївського міського та обласного керівництва та черговою перевіркою старих комунальних служб. Їхньою метою виявилося вмовити людей не виходити з домівок, підприємців — зупинити роботу, замість того, щоби забезпечити ефективну боротьбу зі стихією та заохотити городян долучитися до прибирання міста, сіл та селищ.

Результат виявися «вдалим»: всі, крім невеликої частини свідомих городян та окремих підприємств міста, чекали, поки замість них хтось прибере сніг. Коли хуртовина вщухла, на вулиці всі побачили снігові кучугури, нерозчищені проїжджі частини, тротуари, подвір'я.

В європейських містах снігу випадає не менше, але це не паралізує їхню роботу. Колись генеральний директор «НІБУЛОНу» Олексій Вадатурський побачив у Німеччині, як о 04:00 власник тамтешньої поважної компанії чистить сніг і підсипає пісок біля свого будинку. Той пояснив: якщо хтось отримає через ковзанку травму, за це відповідатиме (компенсуватиме лікування) власник будинку. Комунальні ж служби, насамперед, прибирають автомагістралі міста, залучаючи до прибирання громадян. Усі дії скоординовані, дороги — чисті. Місто живе звичним життям.

Отриманий керівником компанії досвід був вміло впроваджений. Розроблений алгоритм у компанії відпрацювали на всіх 43 виробничих підрозділах України. І виходячи з інформації про негоду, ретельно підготувалися до неї.

16 січня, напередодні сніговію, у «НІБУЛОНі» створили штаб по ліквідації наслідків хуртовини, підготували снігоприбиральну техніку і запас палива, а також лопати, щітки, пісок, а відповідальним довели завдання.

«НІБУЛОН» розчистив сніг біля адміністрації Заводського районуРоботу штаб, очолюваний Олександром Лепко, розпочав о 06:00 у неділю 17 січня і відтоді працює цілодобово. За цей час прибрано сніг та лід не лише на території структурних підрозділів компанії, а й на інших автошляхах міста та області. Насамперед розчищали під'їзні автошляхи до об'єктів соціальної сфери, зокрема до Миколаївської лікарні швидкої медичної допомоги. Всього у Миколаєві силами компанії було прибрано сніг частково на вулицях Фалєєвська, Лягіна, Каботажний спуск, Індустріальна, Новосельська, Чигрина, Пушкінська, пров. Суднобудівників, Корабелів, Скороходова. Понад півсотні працівників центрального апарату управління компанії, забезпечені інвентарем, прибирали ділянки навколо офісних приміщень «НІБУЛОНу», тротуари посипали реагентами задля уникнення подальшого утворення ожеледиці.

«НІБУЛОН» розчистив сніг на вул. ПушкінськійАктивно розчищали дороги і працівники виробничих підрозділів компанії на Миколаїщині у Снігурівському, Баштанському, Врадіївському, Вознесенському, Доманівському та Новоодеському районах. Всього було задіяно 12 одиниць техніки. Так, наприклад, у Баштанщині вже розчищено шлях до с. Новоєгорівка, у Вознесенському районі — до сіл Новосілка, Мартинівка та Прибужани. Продовжується очищення від снігу вулиць села Прибужани. Працівники філії «Новоодеська» займалися розчищенням доріг у м. Нова Одеса. Шлях від с. Лідіївка до райцентру смт Доманівка, а це понад 15 км, розчищали виключно працівники філії «ДП «Лідієвське», розгортали дороги від снігу і в селах Лідіївка та Горянка. Наразі роботи з розчищення вулиць тривають.

У компанії переконані, економіка регіону не може зупинятися через примхи погоди. Щоб Україна була успішною, щодня підприємства мають працювати, люди — виходити на роботу, а муніципальна влада — забезпечувати ефективну та оперативну роботу комунальних служб.

Громадяни мають зрозуміти, що держава — це кожен із нас, і саме від внеску кожного з нас залежатиме спільне завтра. Не хочеш стояти по коліна в снігу і безнадійно чекати на громадський транспорт, вийди на власне подвір'я і прибери його!

Усі дні зимової негоди на Миколаївщині компанія працює в штатному режимі. «Європейські партнери, — переконані в «НІБУЛОНі», — просто не зрозуміли би нас, якби ми сказали, що не працюємо через сніг!»

За інф. прес-центру компанії «НІБУЛОН». Фото компанії «НІБУЛОН»

© 2018 ТОВ "Агромедіа-Про"