Статті

«НІБУЛОН» ДЕЛЕГУЄ У МІСЦЕВУ ВЛАДУ КРАЩИХ СВОЇХ СПЕЦІАЛІСТІВ

25 жовтня ми обираємо місцеву владу. Я сам був депутатом обласної ради двох скликань, членом виконкому Миколаївської міської ради, тому добре знаю, як працюють депутати. Але в мене є й досвід спілкування з вищими посадовцями нашої держави, з головами урядів, з міністрами. Багато спілкувався й зараз спілкуюсь із нашим Президентом Петром Порошенком. Президент хоче докорінних змін у країні. Нам у цьому готові допомогти країни Європи та Америки, й не тільки словами, а й значними коштами. Вони вже активно нам в цьому допомагають, світ так само, як ми, хоче, щоб Україна стала сильною, незалежною державою, яка може забезпечити своїм громадянам рівень життя розвинених, передових країн світу. Але між прагненням Президента та готовністю місцевої влади змінити країну — величезна дистанція.

До місцевих органів влади на кожних виборах обиралися одні й ті самі люди. Мінялися партійні прапори, вивіски партій та лозунги, не мінялися тільки обличчя. Ті ж самі люди, для яких влада — перепустка до збагачення за наш із вами рахунок, і сьогодні рвуться до місцевих рад. У мене немає ілюзій і немає віри в те, що ці люди змінилися після Революції Гідності, переосмислили своє життя і зараз готові працювати на благо громади. Ні, всі їхні слова про державні інтереси, про переживання за людей, за місто, за область, за країну — це тільки слова. Лицемірство і цинічна брехня, якою вони ніколи не гребували і за допомогою якої знову хочуть пролізти до влади, аби й надалі захищати свої особисті інтереси або інтереси своїх бізнес-груп.

У чому річ? Чому їх так тягне в депутати? Тому що на кожному рівні рад вони мають доступ до матеріальних ресурсів, до бюджетних коштів. Поміж собою вони відверто зізнаються: «найвигідніший бізнес — бути якомога ближче до бюджету будь-якого рівня».

Ці люди дискредитували себе не тільки з точки зору моралі, вони давно довели, що не тільки не хочуть, але й не здатні працювати на суспільство. Дивишся сьогодні на «Опозиційний блок», на «Відродження», на «Наш край», на тих людей, яких вони ведуть у місцеву владу, і вже можна прогнозувати: якщо вони стануть депутатами, нічого у суспільстві не поміняється. Бо ми всі добре знаємо, що тоді ніякого розвитку суднобудування, машинобудування, аграрного сектору в області не буде.

Я підтримую і розділяю позицію Президента, я бачу, як йому важко організувати ефективне управління країною, бо він натикається на шалений спротив тих, хто прагне реваншу, тих, хто за будь-яку ціну хоче повернутися до влади. Повернутися, щоби знову грабувати, красти, принижувати народ, який вони довели до злиднів і війни.

Президент сьогодні змушений приймати певні компромісні рішення, щоб не втратити головне — незалежність країни й європейський вибір. Він змушений іти на компроміси й в парламенті, щоби зберегти коаліцію, щоби Верховна Рада працювала й ухвалювала необхідні країні закони. Тому подекуди в нас на посади призначаються не найкращі спеціалісти, а висуванці дружніх партій. На жаль, і на місцевих рівнях намагаються використовувати таку формулу, але проекція виходить збоченою, карикатурною. І чим далі від центру, тим більше анархії у владі.

Коли мені кажуть, мовляв, зараз такий час, інакше й бути не може, я в це не вірю, і маю для цього всі підстави. Коли наша компанія в найстрашніші часи відмовлялась працювати поза рамками закону, нам також казали, що інакше неможливо. Але за жодних обставин, незважаючи на шалений тиск, на будь-які утиски, ми не поступилися своїми принципами — працювати чесно, прозоро, легально. Ми ніколи не користувалися бюджетними коштами, не мали дотацій, привілеїв і пільг. І попри все стали однією з найуспішніших компаній не тільки України, а й Європи. Ми сьогодні кращі в аграрному секторі, в суднобудуванні, в морегосподарському комплексі, в логістиці, в будівництві, в залученні інвестицій, в стосунках із селянами. Ми знаємо, що потрібно робити й як. Тому наша компанія прийняла дуже непросте й відповідальне рішення — делегувати кращих спеціалістів «НІБУЛОНу» в місцеві органи влади. Щоби вони передали свій досвід і знання, які будуть спрямовані на оздоровлення системи місцевого управління.

А.О.ВОЛІК, Н.О.БОДНАР, А.О.ВАСИЛЬЄВ, О.О.ВАДАТУРСЬКИЙ, С.В.БЕСЕДІН, А.О.ВАДАТУРСЬКИЙ, К.В.ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ, О.К.ТЕРЕЩЕНКОНаголошую: це найкращі наші працівники, досвідченні й кваліфіковані настільки, що вони могли би в працювати й у найвищих органах влади, займати будь-які керівні посади.

Я впевнений, що вони стануть найкращою основою для остаточного перезавантаження влади і зроблять все необхідне для того, щоби країна, місцева влада почала працювати на людей, на підвищення добробуту і достатку наших громадян.

Єдина можливість сьогодні покращити життя — дати робочі місця людям. Тобто потрібно, щоби запрацювала економіка, щоби регіони були інвестиційно привабливими, щоби був доступ до світових кредитних ресурсів. Коли у людей буде робота, буде достойна зарплата, тоді і тарифи не лякатимуть, і рівень життя буде достойним, і пенсії зростуть. Наприклад, «НІБУЛОН» за цей маркетинговий рік перерахував до Пенсійного фонду 144 млн грн. Тобто наш колектив у 5 тисяч працівників сплачує місячний розмір пенсії 96 тисячам пенсіонерів області. За минулий рік до бюджетів різних рівнів ми заплатили 340 млн грн. І це одна наша компанія, тож треба зробити так, щоби таких компаній у країні стало більше.

Наші спеціалісти готові до найскладнішої роботи, бо краще за нас ніхто, включаючи народних депутатів, не знає проблеми морегосподарського комплексу нашої області, який досі збагачує клани інших регіонів.

Андрій Васильєв, заступник генерального директора ТОВ СП «НІБУЛОН» з правових та економічних питань, балотується кандидатом в Миколаївську обласну раду від партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність». Він один із найкращих юристів нашої країни, брав участь у найскладніших судових справах, починаючи з оскарження незаконної, грабіжницької й ганебної приватизації Чорноморського суднобудівного заводу.

І коли сьогодні колишній заступник колишнього губернатора Садикова Сергій Ісаков знову хоче бути депутатом міської ради, я запитую: для чого? Знову захищати інтереси Новінського і Садикова? Коли я побачив, у якому стані був завод «Лиман», який наша компанія купила, я зрозумів, що поки такі «господарники» при владі, нічого кращого суднобудівельній галузі в Миколаєві не світить.

Ми з Андрієм Васильєвим неодноразово спілкувалися з чиновниками Міністерства інфраструктури і зрозуміли, що морегосподарський комплекс нашої області фактично приватизований. Хто завгодно заробляє на наших портах, тільки не Миколаїв і не Миколаївська область. Ніхто не переймається тим, щоби наш морегосподарський комплекс був конкурентним, щоби податки залишались тут, щоби порти збагачували бюджет нашого міста, а не одеські бізнес-групи. Впевнений, що Андрій Васильєв в обласній раді зробить все для того, щоб усунути цю несправедливість по відношенню до жителів Миколаєва та області.

Надія Боднар, начальник відділу орендних відносин ТОВ СП «НІБУЛОН», також є кандидатом Миколаївської обласної ради від партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність». Вона співпрацює з 25 тисячами власників землі, які є партнерами нашої компанії. Надія Олександрівна краще за всіх розуміє всі проблеми орендних відносин на селі, загрози, які породжує тіньовий обіг землі і зерна, знає всі ті питання, які пов'язані з селом. Їй не потрібно відстоювати особисті чи корпоративні інтереси, вона, як і ми всі, за те, щоби в Україні аграрний сектор був цивілізованим.

Костянтин Хмельницький, заступник генерального директора ТОВ СП «НІБУЛОН» з сільгоспвиробництва, і Олександр Терещенко, регіональний директор із сільгоспвиробництва ТОВ СП «НІБУЛОН», також є кандидатами в депутати обласної ради від партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність». Це вихованці нашої компанії, вони пропрацювали з нами близько 20 років. Вони мають досвід роботи в 12 регіонах нашої країни, обидва знають, як досягти ефективності аграрних компаній виключно законним ринковим шляхом. Вони співпрацюють із міжнародними компаніями світового рівня, володіють найсучаснішими технологіями. «НІБУЛОН» працює без посередників і тіньових схем, ми знаємо, як ефективно працювати, щоби щороку отримувати прибуток від сільського господарства. А сьогодні більшість аграрників кажуть, що це неприбуткова галузь. Не вірте, люди, цим політикам, цим дільцям. Сьогодні соромно працювати в аграрному секторі зі збитками, без прибутків. Наші спеціалісти, яких ми делегуємо в обласну раду, здатні вплинути на те, щоб Миколаївська область була кращим аграрним регіоном країни. У нас є для цього всі можливості.

О.В.ГРИГОРЕНКО, О.О.ВАДАТУРСЬКИЙ, Т.В.ДМИТРІЄВА, А.О.ВАДАТУРСЬКИЙ, Д.О.ГОРБЕНКООлександр Григоренко, заступник генерального директора ТОВ СП «НІБУЛОН» з торгівлі та логістики, висунутий партією «Блок Петра Порошенка «Солідарність» кандидатом у депутати Миколаївської міської ради. Він досконало вивчив всі питання, пов'язані з перевезенням вантажів автомобільними, залізничними, водними шляхами. Чітко розуміє перспективи розвитку і використання кожного виду транспорту, знає, як покращити інфраструктуру міста, впровадити світовий досвід для того, щоби вантажні і пасажирські перевезення були зручними й ефективними, приносили користь городянам і міському бюджету.

Дмитро Горбенко, директор Суднобудівно-судноремонтного заводу «НІБУЛОН», кандидат у депутати Миколаївської міської ради від партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність». Наш завод сьогодні — практично єдине в Миколаєві суднобудівне підприємство, яке ефективно будує судна. Колишні флагмани суднобудування простоюють, їхні власники через «Опозиційний блок» висувають до місцевих органів влади своїх кандидатів, а водночас працівники миколаївських суднобудівних заводів стоять у черзі у відділі кадрів нашого підприємства. Ми створили 500 робочих місць на суднобудівному заводі, а в черзі — 9 тисяч представників різних суднобудівних професій.

Ми не скаржимося, що держава не опікується суднобудуванням, що немає пільг і замовлень. Ми купили занедбаний завод і зробили з нього сучасне підприємство, завантажене на кілька років наперед. Цього року ми спустили на воду три буксири, несамохідне судно і ще чотири судна закінчимо будувати до кінця року. Наш флот починає перевезення зернових вантажів Південним Бугом — з Нової Одеси до Миколаєва.

Тож нарешті до міської влади Міста корабелів після багатолітньої перерви буде обраний справжній корабел. Так, на жаль, наші суднобудівні заводи знищені олігархами, які зараз засіли в «Опозиційному блоці» і критикують нашу владу за те, що для суднобудування не створено особливих умов. Хочу нагадати, що саме за їхньої влади наші заводи припинили працювати. Сьогодні вони знову хочуть прийти до влади. Мабуть, щоб остаточно добити суднобудівні підприємства. Кожний думаючий миколаївець має можливість на виборах дати свою оцінку винищувачам миколаївського суднобудування.

Андрій Волік, заступник генерального директора ТОВ СП «НІБУЛОН» з будівництва, експлуатації флоту та безпеки судноплавства, висунутий партією «Блок Петра Порошенка «Солідарність» кандидатом в депутати Миколаївської обласної ради. А Євген Ігнатенко, директор судноплавної компанії ТОВ СП «НІБУЛОН» — кандидатом у депутати Очаківської районної ради.

Сфера діяльності цих спеціалістів — наш флот, близько 50 різнотоннажних суден. Сьогодні це найбільший флот України, побудований не завдяки підтримці, а всупереч тиску попередньої влади. Ми освоюємо перевезення вантажів Дніпром, ініціюємо проведення днопоглиблювальних робіт, але, на жаль, не бачимо у державних чиновників зацікавленості цим дуже важливим для України проектом. А найближчим часом ми починаємо свій проект із поглиблення ріки Південний Буг, яка за останні 20 років критично зміліла. Її глибина зменшилася з 2,9 метра до 1,6 метра, тобто майже вдвічі. І я не жартую, коли кажу, що якщо й надалі нічого з цим не робити, Південний Буг заросте й зміліє зовсім, ходитимуть там лише качки — вбрід. Цього не можна допустити.

«НІБУЛОН» планує побудувати у Вознесенську сучасний елеватор і транспортувати водним шляхом до 1 млн тонн зерна, що дасть можливість розвантажити автомобільні дороги міста та області. Ми підрахували: це дасть можливість вивільнити 25 тисяч вантажних машин, які не їздитимуть із Вознесенська до Миколаєва. Своєю діяльністю ми відповідаємо крикунам від різних політичних партій, які заявляють, що нібито саме наша компанія розбиває дороги, на ділі демонструємо, як ми вже вирішуємо ці болючі для міста й області питання.

Я розділяю невдоволення миколаївців і сам із жахом дивлюсь, як одночасно в наших портах будується відразу декілька терміналів, а це означає, що потік важких вантажних машин збільшиться в рази. Коли це станеться, буде вже пізно переорієнтуватися, тому ми намагаємось бути на крок попереду, щоб якнайшвидше розвантажити автомобільні шляхи.  

В.В.ОРИНИК, М.М.РОСЄЄВ, Г.А.БАРИЦЬКА, Д.Н.ШЕЙКО, О.О.ВАДАТУРСЬКИЙ,  О.А.БАСАНЧУК, А.О.ВАДАТУРСЬКИЙ, В.В.БЕРДИК, Є.О.ІГНАТЕНКО, В.А.КЛІМЕНКОНаші кандидати впевненні, за перевезенням вантажів водою — майбутнє транспортної галузі України. І не тільки транспортної, але й суднобудівної. Тому що дозволить завантажити не тільки наш судноремонтно-суднобудівний завод, а й інші заводи галузі, дозволить дати людям роботу в Миколаєві. Вони готові відстоювати інтереси городян і жителів області, сприяти розвитку річкових перевезень. Щоби всі мали можливість займатись цим бізнесом на наших річках.

Сергій Беседін, заступник генерального директора ТОВ СП «НІБУЛОН» з будівництва, кандидат в депутати Миколаївської обласної ради від партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність». Побудував майже всі наші елеватори. «НІБУЛОН» не тільки лідер аграрного бізнесу і суднобудівна компанія, ми щороку запускаємо нові інвестиційні проекти. А кожне будівництво елеватора — це одночасна зайнятість близько півтори тисячі будівельників на півроку. Наші спеціалісти будують найякісніше і найшвидше в Україні, використовуючи найсучасніші технології. «НІБУЛОН» завжди був прикладом зразкового будівництва. А Сергій Васильович Беседін — лауреат Державної премії в області архітектури і будівництва. І я впевнений, що його знання і досвід допоможуть обласній раді працювати значно ефективніше.

Тетяна Дмитрієва, юрисконсульт ТОВ СП «НІБУЛОН», кандидат у депутати Миколаївської міської ради від партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність». Вона дуже добре знає «кухню» міської ради і міськвиконкому, тому що свого часу там працювала. Прекрасний юрист, яка знає, як протистояти схемам розбазарювання комунальної землі і власності. Вона має досвід спілкування з керівниками багатьох міст і населених пунктів, адже займається питаннями відведення земельних ділянок у рамках реалізації інвестиційних проектів компанії. Розуміє і бачить, до чого призвела жадібність і ненажерливість тих, хто йшов у владу виключно заради збагачення. Готова боротися і відстоювати інтереси громади, протистояти тим негативним явищам, які є сьогодні в міській раді. Принципова і чесна людина.

Крім уже згаданих мною працівників, колективом компанії та власниками земельних ділянок, які вони передали нам в оренду для обробітку, в місцеві органи самоврядування делеговані також і інші працівники компанії «НІБУЛОН». Зокрема, Володимир Бердик, директор філії «Снігурівська», та його заступник Олександр Басанчук — кандидати в депутати до Снігурівської районної ради від партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність». Дмитро Шейко, директор філії ДП «Лідієвське», кандидат у депутати до Доманівської районної ради від партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність», Галина Барицька, головний бухгалтер філії ДП «Лідіївське», кандидат у депутати до Доманівської районної ради від партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність». В'ячеслав Кліменко, директор філії «Новоодеська», кандидат у депутати до Новоодеської районної ради; Валерій Ориник, головний інженер філії «Новоодеська», кандидат у депутати до Новоодеської міської ради. Микола Росєєв, директор філії «Баштанська», кандидат у депутати до Баштанської районної ради. Також Сергій Ходзинський, директор ТОВ Агрокомбінат «Врадіївський», кандидат у депутати до Врадіївської районної та селищної ради; Дмитро Пасечнюк, директор філії «Врадіївська», кандидат в депутати до Врадіївської селищної ради, а Роман Строган, головний економіст ТОВ Агрокомбінат «Врадіївський», кандидат в депутати до Врадіївської районної ради.

Ми делегуємо до місцевої влади кращих своїх людей. Це професіонали найвищого класу. Крім того, це порядні, чесні люди. Вони не продаються, вони вільні і незалежні, вони завжди мають власну точку зору і готові захищати її на будь-якому рівні. Вони здатні, можуть і хочуть працювати для того, щоб якнайшвидше змінити життя жителів Миколаєва і Миколаївської області. Вони зможуть довести, як це вже довів своїм прикладом «НІБУЛОН», що тут, на місцевому рівні, ми можемо відновити економіку, сприяти розвитку бізнесу, створенню ефективних сучасних підприємств.

Крім того, я — як керівник «НІБУЛОНу» — беру на себе відповідальність за цих людей та їхні дії в місцевих радах. Більше того, вважайте, що «НІБУЛОН» — це громадська приймальня, де ви завжди зможете знайти свого депутата. І я разом із ними готовий відповідати за їхню депутатську діяльність, за кожне прийняте ними рішення. Колективна відповідальність — це принцип нашої компанії, нашої команди.

Звичайно, я міг би вчинити так, як це роблять олігархи, і фінансувати когось, не афішуючи цього, але я відкрито говорю, що кандидатами є люди з нашої компанії.

Хоча я і не афішував цього, але ми разом із колективом компанії «НІБУЛОН» зробили все, що було в наших силах, щоби зберегти мир і спокій у нашому місті та області. Щоби в Миколаєві не сталося такого, як було в Одесі, Маріуполі, Слов'янську, Донецьку, Луганську. Близько 20 млн грн ми витратили на підвищення обороноздатності нашої армії, на те, щоби наші військові були краще оснащені, максимально захищені від поранень, від загибелі, а жителі України жили в мирі. За що я постійно отримую слова подяки від городян.

Ми багато років допомагаємо школам і лікарням, купуємо сучасне обладнання та інструменти. В Миколаївських школах ті першокласники, які починали вчитися на наших комп'ютерах, вже стали випускниками. Ми й надалі допомагатимемо нашому місту. Але ми не можемо і не повинні замінити собою міську владу, перебрати на себе її функції.

Я знаю, яка корупція в місцевих органах влади, і розумію, що цю проблему треба вирішувати кардинально. Кандидати від «Солідарності», які працюють у «НІБУЛОНі», не дадуть красти ні чиновникам, ні депутатам. Вони нікому не дадуть паразитувати на бізнесі, бо розвиток бізнесу — це робочі місця, зарплати і наповнення бюджету.

Партія Петра Порошенка «Солідарність» у Миколаївській області об'єднала нових людей, для яких влада — не самоціль і не можливість для збагачення. Влада — це інструмент для швидких змін на краще. Для швидких еволюційних кроків, які наблизять життя наших громадян до європейських стандартів, дозволять їм бути вільними і заможними на своїй землі, в своїй країні.

В оновленій владі не повинно бути тих, хто давно себе скомпрометував. Наше спільне завдання — не дати владу тим, хто привів країну до колапсу. Вони монополізували владу, розбазарили промисловість, викинули сотні тисяч людей на вулицю, зробили їх безробітними, а зараз прагнуть реваншу. Що би вони вам не обіцяли — не вірте.

Не вірте запроданцям і популістам, я добре знаю, чого вони варті. Коли я читаю на білбордах написи «Повернемо мир», «Відродимо економіку», мені гірко, тому що ціна цим обіцянкам — менша вартості паперу, на якому вони надруковані. Коли нинішній представник «Опозиційного блоку» Ігор Дятлов був головою обласної влади, а нам потрібно було відвести землю під будівництво елеватора в Вознесенську, він особисто мені сказав: «Я можу вирішити будь-яке питання, але ви розумієте, як вирішуються подібні питання». Елеватор ми тоді будувати так і не почали. І коли він кричав на площі «банду геть», а тепер йде до місцевої влади з «Опозиційним блоком», я ніяк не можу зрозуміти, кого треба було «геть» і хто ця банда? Виходить, «на банді шапка горить»? Час таких місцевих політиків минув.

Місцева влада повинна приймати законні рішення, направлені на розвиток економіки регіону. Якщо вона не готова, не хоче чи не може приймати такі рішення, ми змусимо її це робити.

«НІБУЛОН» готовий віддати для оновлення місцевої системи управління кращих своїх людей. Розуміємо, нам буде важко, тому що зросте навантаження на решту команди. Але ми свідомо йдемо на цю жертву, тому що оновлення місцевої влади — найважливіше завдання сьогодення. Для цього нам усім слід визначитись, прийняти рішення і зробити правильний вибір. Саме зараз. Бо потім може бути запізно.

 

© 2018 ТОВ "Агромедіа-Про"