ЧИ ДОВГО ТРИВАТИМЕ СОЛОДКЕ ЖИТТЯ УКРАЇНСЬКИХ ЦУКРОВАРІВ?
Одна із найстаріших галузей країни — цукрова, хочеться вірити, відроджується. Заводи модернізуються та покращують якість продукції, і саме значний експорт стає локомотивом розвитку галузі. Вже нинішньої весни площі посівів цукрових буряків можуть суттєво збільшитися, адже на світовому ринку український цукор користується попитом — обсяг його експорту зріс втричі й відвантаження продовжуються. Для того, щоб усвідомити, як діяти в ситуації зростання, фахівці солодкої галузі зібралися на І Міжнародний конгрес для виробників та переробників цукрових буряків Sugar World 2017, організатором якого виступила Національна асоціація цукровиків України «Укрцукор».
У ході конгресу міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий зазначив, що минулий рік видався досить позитивним для галузі і наразі перед виробниками стоїть нове амбітне завдання — вийти нового року на обсяги експорту в 1 млн тонн цукру. «Цей рік, — сказав він, — можна визначити як рік чіткої динаміки: на 25% виросли площі посіву в попередньому році, на 30% зросла цукросировина, на 40% більше цукру виготовили, тому така світова практика і динаміка дійсно вражає».
Класна штука — статистика: якщо спершу щось скоротилося в рази, а потім зросло на 5% — уже можна констатувати успіх. Читати далі...
«СІГМА» ПРАЦЮЄ З МАРШАЛЬСЬКИМ ОПТИМІЗМОМ
Нещодавно нам пощастило побувати на Дніпропетровщині в одному з потужних вітчизняних свинокомплексів, де для запобігання виникнення АЧС дотримуються «закритого режиму» роботи. Приватне підприємство входить до 20 кращих у галузі і має доволі незвичну назву — «Сігма». Читати далі...
«МИ СТВОРИЛИ «НІБУЛОН» ВСУПЕРЕЧ ПІДСТУПАМ ЧИНОВНИКІВ»
Засновник і генеральний директор компанії «НІБУЛОН», Герой України Олексій Вадатурський розповів про становлення бізнесу в Україні, про те, як доводиться боротися з чиновниками, навіщо компанія зробила ставку на річковий транспорт і хто від цього виграє. Читати далі...
НІШЕВІ КУЛЬТУРИ: ОСОБЛИВОСТІ ВИРОЩУВАННЯ БАТАТУ
Сьогодні батат, або солодка картопля, за словами експертів, є однією з найперспективніших нішевих культур в Україні. До переваг його вирощування слід віднести пристосованість майже до будь-якої кліматичної зони і високу врожайність. Читати далі...