ВОДА — НЕ НИВА, НЕ ОРЕШ І НЕ СІЄШ, А ГОЛИЙ НЕ ХОДИШ
Людина має їсти, щоби жити, хоча здається, що дехто живе лише для того, щоб гарненько попоїсти. Та лікарі зазначають, що не все, що в рот полізло, те і корисно, а заради здоров'я та довголіття слід організувати повноцінний раціон харчування, де важливою складовою має бути риба. За даними ФАО ООН, норма споживання риби на одну людину на рік складає 20 кг, при цьому морська риба має посідати 75% усього обсягу. А скільки риби споживають в Україні?
ЩО ТРЕБА ЗНАТИ, ЩОБИ ЗАРОБИТИ МІЛЬЙОН З ГЕКТАРУ
Стартові питання розвитку сільськогосподарського бізнесу - на що саме слід звертати увагу та яких помилок уникати – висвітлив на конференції «Мільйон з гектару» економіст інвестиційного центру ФAO Андрій Ярмак. Читати далі…
ЗЕМЛЯ ЛЮДЕЙ І ЛЮДИ БЕЗ ЗЕМЛІ
Україна все ближче до відкриття ринку землі. І чим швидше будуть розроблені чесні правила для всіх його учасників, тим краще. Про це 22 лютого говорили політики і експерти та представники агробізнесу під час круглого столу «Формування ринку землі: реалії та перспективи». Читати далі…
ОВОЧІ ЗАКРИТОГО ҐРУНТУ І ВІДКРИТОГО РИЗИКУ
Про тенденції тепличної галузі та її технології йшлося на VI Голландсько-українському форумі з тепличних технологій, який відбувся 21 лютого в рамках промислового ярмарку обладнання і технологій для тепличної галузі «Тепличне господарство 2017».
ЕКСПОРТ ОРГАНІЧНОЇ ПРОДУКЦІЇ
2016 року Україна експортувала 39,5 млн т зерна, з яких близько 140 тис. т — органічного. Найбільшу частку в експорті екологічно чистих зернових із країни зайняли основні культури: так, за кордон було поставлено 70,1 тис. т органічної пшениці, 60 тис. т органічної кукурудзи і 5,8 тис. т органічного ячменю. Читати далі…